“TAŞLARIN SESİNE KULAK VER” PROJESİ ETKİNLİĞİ

“TAŞLARIN SESİNE KULAK VER” PROJESİ

Proje danışmanımız Sema Güzey Kandemir ile Seminer dersi kapsamında aldığımız Çocukluk Bizde Kalsın Derneği ile birlikte yürüttüğümüz “Doğa Bizim,Çocuk Bizim” teması altında “Taşların Sesine Kulak Ver” adlı projemiz ile yola çıktık. Bizim bu projedeki amacımız insanların doğa ile aralarına ördüğü duvarları yıkmak, insanların doğayı hissedebilmelerini , doğaya farklı pencerelerden bakabilmelerini, doğa ve doğanın güzellikleri ile ruhen rahatlamalarını sağlamak ve  insanları doğaya geri kazandırmaktır.

İlk uygulama yerimizden  gerekli izinler, dilekçeler, uygulama tarihi , saati ayarlandı ve gerekli çalışmalara başlandı. 26.03.2017 Pazar günü saat 14.00-18.00 arası çocukları taşlarla buluşturduk. Hayallerini taşlara anlattılar ve taşlarda can buldular.

Daha sonra  09.04.2017 Pazar günü saat 13.00-18.00 arası çocukların hayal dünyalarına bir taşta biz koyduk. Beyaz bir martının hikayesi ile başladık yolculuğumuza martının dünyasını resmettik taşlara ve özgürlüğümüz ile süzüldük göklerde.

Bize bu yolda her türlü desteği sağlayan Çocukluk Bize Kalsın Derneğine ve yüreğiyle her daim yanımızda olan Sema Güzey Kandemir hocamıza teşekkür ederiz.

Proje Yürütücüleri;
Gamze AKTEPE