ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI YIL SONU GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 1. Sınıf öğrencileri Çocuk Animatörlüğü dersi kapsamında hazırladıkları animasyon etkinliklerini Çomü Kreş'in ve Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu'nun miniklerine sundu. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 'Animasyon Yıl Sonu Gösterileri' bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Öğretim görevlisi Hatice TOMAN'ın koordinesinde, sabah ve öğleden sonra iki ayrı gruba sunulan yer yer çocuklarında katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde yer alan tiyatrolar, danslar, palyaço ve pantomim gösterileri çocukların ve yetişkinlerin eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağladı.

Öğr. Gör. Hatice Toman, animasyonun, sadece insanları belli süre eğlendiren geçici bir eğlence gibi görmemek gerektiğini, animasyonla yaşamdaki hareketsizliği yok etmeyi hedeflediklerini, bunun yanında sağlıklı beslenmenin önemi, bilgisayar oyunlarından ziyade akran grupları ile oynanan geleneksel çocuk oyunlarının güzelliği, temizlik ve sağlık, arkadaşlık, dostluk, farklılıklara saygı gibi konular da çocukların eğlenirken öğrenmelerini ve hoşça vakit geçirmelerini amaçladıklarını belirtti.

Fotograflar için tıklayınız...

199-lulm-r1.jpg