YÜKSEKOKULUMUZ MÜDÜRÜ ENVER YOLCU, TABLOSUYLA "ATATÜRK VE EDİRNE" SERGİSİNDE YER ALDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye gidişinin, 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla Trakya Üniversitesi’nin düzenlediği; “Atatürk and Edirne” adlı Uluslararası Davetli Çevrim İçi Karma Sergide, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Enver Yolcu tablosuyla yer aldı.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Enver Yolcu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi desteği ile düzenlediği, “Atatürk ve Edirne” sergisine; “Glass Woman and a Couple of Doves” isimli, yağlıboya tablosuyla katıldı. Birkaç yıldır düzenli olarak 21 Aralık'ta gerçekleştirilen sergiye bu yıl 31 ülkeden 85 sanatçı katıldı. Türkiye'den 35 akademisyenin katıldığı sergiye; Bangladeş, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Ekvador, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Honduras, Hindistan, Endonezya, İran, Ürdün, Kosova, Makedonya, Moldova, Karadağ, Nepal, Hollanda, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan Krallığı, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna, ABD, Venezuela’dan da sanatçılar katıldı.

Trakya Üniversitesi ve ilgili fakültelerin internet sitelerinde, 21 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak düzenlenen karma sergi; 28 Aralık 2020’ye kadar açık kaldı. Düzenleyiciliğini Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aylin Gürbüz’ün yaptığı sergi için; Atatürk'ün en sevdiği şarkılardan biri olan; "Bülbülüm Altın Kafeste", sergi müziği olarak seslendirildi. Kemanda Trakya Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Öğr. Gör Dr. Gül Sakarya’nın piyanoda ise İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ozan Eroy’un seslendirdiği şarkı sergi boyunca eserlerle birlikte sanatseverlerle buluştu.

Sergideki eserler; https://youtu.be/iOgQ9D2dFiU adresinden de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.