Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Üniversiteliler, ilkokul öğrencileriyle tohumlarını toprakla buluşturdu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, sosyal sorumluluk proje dersinde ilkokul öğrencileri ile birlikte hazırladıkları tohum toplarını ağaçlandırılması planlanan yerde toprak buluşturdu.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Ayşe Fidan, Özgür Karazeybek, Derya Kabay, Sudenaz Gökçe, ders kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi tasarlayarak, uygulamaya geçirdi. Öğretim Görevlisi Seçil Düztepe Yıldırım ve Öğretim Görevlisi Onur Bayram’ın yürüttüğü iki farklı ders kapsamında hazırlanan proje; ilkokul öğrencilerine çevre bilinci kazandırman amacıyla gerçekleştirildi. İlkokul öğrencilerine; doğanın eğlenceyle sevdirmesinin hedeflendiği projede, ağaçlandırma çalışmalarının farklı bir örneği sergilendi. ÇOMÜ Halkla İlişkiler öğrencilerinin,  Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiği; “Yeni Nesile Bir Tohum” sosyal sorumluluk projesi, şenlik havasında yapıldı.

Ticaret Borsası İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleşen sosyal sorumluluk projesinde, ilk olarak; ilkokul öğrencilerine ve katılan misafirlere, çevre ve tohum topu hakkında bilgilendirme yapıldı. Fidan dikilmesinin haricinde ağaçlandırmanın bir başka yolu olarak tohum toplarının ne işe yaradığı ve nasıl yapıldığı anlatılan projede, ilkokul öğrencileri, üniversitelilerle birlikte;  kil, toprak birleşimden oluşan karışımı tohumlarla karıştırdılar. Öğrencilerin elleriyle hazırladığı, içinde bolca ağaç tohumu bulunan tohum topları, okul bahçesinde ağaçlandırılmaya uygun alana coşkuyla fırlatıldı. Çevre bilinci ve ağaçlandırmanın öneminin oyun ile öğretildiği etkinlikte, hem üniversiteliler hem de ilkokullu öğrenciler doyasıya eğlendi.

Öğrencilerin oyun oynadıkları alanın hemen yanında, tohum toplarının toprağa fırlatılmasıyla Ticaret Borsası öğrencileri; tohum toplarının filize, filizlerin de fidana dönüşmesini gözlemleme fırsatı bulması planlandı. Öğrencilerden tohum toplarının bir kısmını evlerine götürmesi istenen projede, tohum toplarını kurumadan ağaçlandırmak istenen herhangi bir yere atılması istendi. Öğrencilere simit, meyve suyu ikram edilen etkinlik, balon dağıtımıyla sona erdi. Öğrencilerin yanı sına etkinliğe katılan; öğrenci velilerine, öğretmenlere ve çevre sakinlerine hediye olarak hazırlanan tohum toplarından takdim edildi.

Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü Seçil Açar Cesur, Müdür Yardımcısı Muhammet Doğan, 4/B Sınıfı Öğretmeni Cansel Yılmaz, İngilizce Öğretmeni Sinan Ahmet Topbaş’ın destekleriyle gerçekleşen sosyal sorumluluk projesinde; çevre bilinçleri dolayısıyla ÇOMÜ öğrencilerini tebrik eden Ticaret Borsası İlkokulu öğretmenleri, farkındalık yaratan projenin önemine değindiler.