Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sosyal Bilimler MYO’da Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mini bir konserin de yer aldığı eğlence dolu mezuniyette unutulmaz bir gün öğrenciler, keplerini coşkuyla yeni yaşamlarına fırlattı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ÇOMÜ görüntüleri eşliğinde ÇOMÜ Marşı’nın dinlenmesi ile başlayan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdal Aydın, Yüksekokul eski Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Enver Yolcu, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri de katıldı.

ÇOMÜ Müzik Topluluğu’nun sahne aldığı mezuniyette, öğrencilerin sevdiği şarkılar seslendirildi. Kendilerine ayrılan alanda ayağa kalkarak şarkılara eşlik eden mezun öğrenciler, şarkıları hep bir ağızdan coşkuyla söyledi. Akademik ve idari personelin öğrencilerle birlikte eğlendiği konser sonrasında Yüksekokul Birincisi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı mezunu Şennaz Hande Yaşar Kınayer, mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Konuşmasında ailenin önemine değinen Yaşar Kınayer; annesine teşekkür ederken, duygu dolu anlar yaşadı.

ÇOMÜ ve Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu tercih ederek çok büyük bir aileye sahip olduğunu ifade eden Yaşar Kınayer, “Bugün kocaman bir aileye veda ediyoruz. Yıllar geçse de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ailesini her zaman iyi hatırlarla ve tebessümle hatırlayacağım. İnanıyorum ki; aile bağlarımızı korudukça; güçlenecek ve geleceğe umutla ve bakacağız. Öğrenci olarak geldiğimiz Çanakkale’de büyük bir aileye dönüşmemizi sağlayan başta Rektörümüz ve Üniversite yönetimimize, Yüksekokul Müdürümüze, tüm akademik ve idari personelimize tüm mezunlarımız ve aileleri adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mezun öğrencilerin her birinin kendi alanında çok nitelikli elemanlar olarak yetiştiğini vurgulayan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, 400 öğrenciyi mezun etmenin sevinç, mutluluk ve gururunu yaşadığını söyledi. Öğrencilere; kendilerine ve eğitimlerine güvenmelerini tavsiye eden Müdür Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, günün kahramanı olarak tanımladığı mezunlara, “her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” mesajı verdi. Öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanları ve idari personele teşekkür eden Prof. Dr. Yelkikalan, “Sizlerin iki yıl önce bizlere teslim etmiş olduğunuz emanetlerinizi, sevgili mezun öğrencilerimizi sizlere söz verdiğimiz gibi bilgi ve bilimin ışığında yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Sizler olmasaydınız bizler başaramazdık. İyi ki varsınız.” diyerek, ailelere teşekkür etti.

SOSYAL BİLİMLER MYO ÇOMÜ’NÜN GÖZBEBEĞİ

Kendisinin de bir dönem Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul,  Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun her zaman ÇOMÜ’nün gözbebeği bir kurum olduğunu söyledi. Hem akademik olarak yetiştirdiği öğrencileriyle, hem bilgi birikimli hocalarıyla, hem de profesyonel idari personeliyle örnek olan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öğretim elemanları açısından Türkiye genelinde öncü olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul, mezuniyetin bir başlangıç olduğunu anlattı. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın göreve başladığı günden bu yana Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi yapacağım sözüyle yola çıktığını hatırlatan Erkul; Bu hedef doğrultusunda, ÇOMÜ’nün iki yıllık kalite belgesi olan kurumsal akreditasyon sertifikası aldığını aktardı.  

ÇOMÜ’LÜ OLMAK; ÇALIŞKAN, OLGUN, MEDENİ VE ÜRETKEN OLMAKTIR

Mezunların her birinin ÇOMÜ ailesinin bir evladı olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, ÇOMÜ’lü olmanın bir başka açılımının ise; çalışkan, olgun, medeni ve üretken olmak olarak düşünülebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın meslek yüksekokullarının Türkiye’nin geleceği açısından önemine ilişkin görüşlerini dinleyenlerle paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul sözlerini şöyle sürdürdü, “Meslek Yüksekokulumuz sizleri bilgi birikimli, özgüvenli, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı, gözlemleyici, araştırıcı, sorgulayıcı, aklını kullanabilen, analitik ve kavramsal düşünebilen, eğitim ve çevre bilinçli, rekabet edebilir, girişimci, yenilikçi, maddi ve manevi değerlere farkındalık düzeyi yüksek gençler olarak yetiştirdi.”

KEPLER COŞKUYLA FIRLATILDI

Konuşmaların ardından Meslek Yüksekokulu Birincisi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı mezunu Hande Yaşar Kınayer’e; diploması ve ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, ikinci Çocuk Gelişimi Programı mezunu Selda Afacan’a; Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, üçüncü Yerel Yönetimler Programı mezunu Simge Nur Gökmen’e ise; Yüksekokul eski Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Enver Yolcu verdi. Bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere; bölüm başkanlarının başarı belgesi takdimiyle devam eden törende, bölümlerdeki tüm öğrenciler sahneye çağırılıp, öğretim elemanlarınca başarı belgeleri dağıtıldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı mezunlarından Rüveyda Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı tören;  öğrencilerin coşkuyla ondan geriye doğru sayarak, keplerini fırlatması ile sona erdi. Mezuniyet töreni sonrasında Kongre Merkezi’nin önünde mezunlar ve aileleri için pilav ve ayran ikramı yapıldı. 

 

Tören Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=2jMMWPdxfiQ&t=6s

Fotoğraflar: Türkan Kıran-Esra Güzel, Haber-Kamera: Büşra Karaduman