Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

PROTOKOL KURALLARI VE KURUMLARDA İLETİŞİM ESASLARI ANLATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez; Çanakkale Müftülüğü'nün düzenlediği seminerde, Protokol Kuralları Ve Kurumlarda İletişim Esaslarını anlattı.

Çanakkale Müftülüğü’nün özellikle sosyal medyada hizmet sunacak personelin bilgi ve becerileri ile mesleki yeterliliklerini geliştirmek ile daha nitelikli din hizmeti sunulmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği; Sosyal Medya konulu seminere, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, konuşmacı olarak katıldı. Çanakkale Müftülüğü Toplantı Salonunda seminerlerde ilk eğitimi gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, protokol kuralları, resmi yazışmalarda uyulması gereken kurallar, çalışanların uyması gereken kurallar, telefonda iletişim kurmanın incelikleri ve stres yönetimi konularıyla ilgili bilgi verdi.

Seminer; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım’ın; “Diksiyon-Beden Dili ve Etkili İletişim” konulu eğitimiyle devam etti. İletişimde diksiyonunun önemi, beden dili ile konuşmanın desteklenmesi ve daha sağlıklı iletişim kurulmasının inceliklerini anlatan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, etkili iletişimin bir çok sorunun aşılmasının ilk aşaması olduğunu ifade etti.

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen seminerler, müftülük personelin soruları ile sona erdi.