Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Oyuncu Menajeri ve Cast Direktörü Acar Fotoğrafçılık Öğrencileriyle Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı mezunlarından İstanbul'da oyuncu menejeri ve cast direktörü olarak görev yapan Hevi Arya Acar, Fotoğrafçılık ve Kemaramanlık öğrencileri ile bir araya geldi.

Mezuniyet sonrası Türkiye'nin önde gelen dizi ve film yapım şirketlerinden Ay yapım'da çalıştıktan sonra İstanbul'da farklı yapım şirketlerinde pek çok dizi ve film projesinde yer alan mezun öğrenci Hevi Arya Acar, Medya'da Kariyer Planlama dersine konuk olarak katıldı. Kısa süre önce kendi Cast Ajansı kuran Acar, cast (oyuncu seçimi) süreci ve yapımlarda oyuncu bulma süreçlerine ilişkin bilgi verdi. 

Fotoğrafçılık ve Kemaramanlık öğrencilerine sektörde nasıl staj ve iş bulacakları ile ilgili bilgi veren mezun öğrencilerden Hevi Arya Acar, menejerliğini yaptığı oyuncuları tanıttı. Oyuncu menejeri olmanın zorluklarını anlatan mezun öğrenci Acar,  sektörün içinde özellikle cast ve menejerlik görevlerinde mesai kavramı olmadığını anlattı. 

İstanbul'da sektörde yer almak isteyen öğrencilere elinden gelen desteği vereceğini söyleyen Hevi Arya Acar, mezun öğrenci etkinliğinin ardından Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim elemanları ile dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.