Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğretim Elemanımızdan, Polonya’da Türkiye tanıtımı

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Burak Balık, The College of Social and Media Culture Üniversitesi'nde; siyaset bilimi anlatarak, Türkiye ve Türk kültürünü tanıttı.

Erasmus+ ders verme hareketliliği kapsamında Polonya’nın Torun şehrinde The College of Social and Media Culture Üniversitesi'ne misafir öğretim elemanı olarak giden Öğr. Gör. Burak Balık, siyaset bilimi ile ilgili dersler verdi. Farklı sınıf ve öğrencilerle 8 ders saatinde bir araya gelen Öğr. Gör. Balık; ideolojiler, küresel problemler, Polonya-Türkiye ilişkileri, Türkiye dış politikasının temelleri konularında bilgi verdi.

Türk Kültürü ve tarihi ile Türk Bayrağı’nın Türk halkı için anlamı ve kutsallığını Polonyalı öğrencilere anlatan Öğr. Gör. Balık, yanında götürdüğü Türk Bayrağı’nı da sınıfta açtı. Rektör Profesör Zdzisław Klafka ile Erasmus Koordinatörü Dr.Krystian Chołaszczyński’yı ziyaret eden Balık, Çanakkale’yi tanıtan Çanakkale temalı hediyeleri; Rektör Klafka ile Koordinatör Chołaszczyński’ya takdim etti.