Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerimizin Sokak Hayvanları Sosyal Sorumluluk Kampanyası Hayata Geçti

Ders kapsamında hazırlanan sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk kampanyası Tekirdağ Çorlu’da uygulanmaya başlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Yağmur Bektaş ve Buket Gökalp, "Halkla İlişkiler Örnek Olaylar ve Uygulamalar" ile "Araştırma Projesi" dersleri kapsamında, sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Pandemi şartlarına rağmen sosyal sorumluluk projesini, yaşadıkları şehirde hayata geçiren öğrenciler, ‘Bir Avuç Mama’ isimli projeyle; hem sokak hayvanlarının beslenmesini sağlamayı hem de hayvanların bakımını üstlenen bir derneğe sürekli ekonomik destek sağlamayı hedefliyorlar.

 

Sosyal sorumluluk projesi, Öğr. Gör. Seçil Düztepe'nin yürüttüğü Halkla İlişkiler Örnek Olaylar ve Uygulamalar ile Öğr. Gör. Onur Bayram'ın yürüttüğü Araştırma Projesi dersi kapsamında hazırlandı. Doğa ve Hayvanseverler Derneği işbirliği, Çorlu Radyo Gündem sponsorluğunda gerçekleşen ‘Bir Avuç Mama’ projesinde öğrenciler, toplumu sokak hayvanlarına karşı bilinçlendirirken, hayvanların hem karnının doymasını hem de sağlıktan barınmaya kadar ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kullanılmak üzere derneğe ekonomik kaynak yaratmaya çalıştılar.

 

İki adımdan oluşan projede, sokak hayvanlarının bir öğününe yetecek kadar mamaları ambalajlayan öğrenciler, hazırladıkları mamaları Çorlu Yetenekli Çocuklar Anaokulu’ndaki çocuklara dağıttı. Ana okullu kardeşlerinin kendilerini özel hissetmeleri amacıyla mama paketlerine tek tek dağıtılacak miniklerin adlarını yazan ÇOMÜ öğrencileri, isme özel hazırladıkları mamaların dağıtılması sırasında da sokak hayvanlarına yönelik çocukların bilinçlendirilmesi amacıyla mini bir eğitim etkinliği yaptılar. Farklı okullarda devam etmesi planlanan çocukların bilinçlendirilmesi adımında ana okullu öğrencilerden, aldıkları mamaları sokakta gördükleri hayvanlara vermeleri istendi.

 

Projenin ilk adımını anaokulu öğrencileriyle gerçekleştiren ÇOMÜ öğrencileri, projenin ikinci adımında ise tüm Tekirdağlıların desteğini hedefledi. Projeye destek olmak isteyenleri DOHAS resmi Instagram hesabına davet eden öğrenciler Yağmur Bektaş ve Buket Gökalp, projeye katkı sağlamak isteyenlerin; Doğa ve Hayvanseverler Derneği’nden mama paketlerini satın alabileceklerini belirttiler. İnsanların satın aldıkları mama paketlerini sokaktaki hayvanlara dağıtarak; sokak hayvanlarının beslerken, derneğe de destek olacaklarını ifade eden öğrenciler, projeyle projeden elde edilen gelir ile derneğin sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin karşılayabileceğini kaydettiler.

 

Projenin devamında sosyal medya üzerinden özel günler için mama paketi siparişleri alınacak. Mamaların satıştan elde edilen gelirler sokak hayvanları için kullanılmaya devam edecek.