Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerimiz TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Finalinde

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslekokulu öğrencileri; Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, 1615 eser arasından son 10 eser arasına seçilerek ödül törenine katıldılar.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda; televizyon haberciliği, belgesel ve iletişim kampanyası kategorilerinde başvuran Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri finale kalma başarısı gösterdi. Yarışmaya 115 üniversiteden 2 bin 213 öğrenci, 1615 eser ile başvuruda bulundu.

Ön değerlendirme sonucunda 47 üniversiteden 131 eser ile 201 öğrenci finale kalırken; Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı öğrencileri televizyon haberi kategorisinde finale kalan 131 asar arasında yer aldılar. 

Finale kalan tek meslek yüksekokulu öğrencileri olan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı öğrencileri Şennaz Hande Yaşar Kınayer ile Hevi Arya Acar, Ankara’da TRT’de düzenlenen eğitim ve ödül törenine katıldılar. TRT’de ünlü spikerlerle eğitimlere katılan, TRT müzesini gezen, stüdyolarda deneme çekimleri yapan öğrenciler, final gecesinde de ödül heyecanını yaşadı.

TRT Arı Stüdyolarında TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın konuşmasıyla başlayan ödül töreninde; öğrencileri Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Meral açıkgöz ile finale kalan televizyon haberinin hazırlandığı dersin sorumlusu Öğr. Gör. Onur Bayram, yalnız bırakmadı.  

Meslek Yüksekokullarının TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasına katılmaya başladığı ilk yıl Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencisi Yağmur Bektaş, ‘Dijital Kampanya’ kategorisinde ‘Bir Avuç Mama’ isimli projesiyle üçüncülük ödülü kazanmıştı. Genellikle İletişim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri yarışmaya katıldıkları iki yılda iki kez finale kalma başarısı gösterdiler.