Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Muhasebe Mezunlarından Çakan, Muhasebe Öğrencileriyle Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı birinci ve ikinci sınıf mezunları, program mezunlarından Yasemin Çakan ile düzenlenen söyleşide bir araya geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kalite çalışmaları kapsamında sektör temsilcileri ve mezunlar öğrencilerle buluşmaya devam ettiği etkinlikler Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda aralıksız devam ediyor. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’nın düzenlediği mezun ve kariyer etkinliğine programın mezunlarından Yasemin Çakan katıldı. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşinin açılışında konuşan Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ayhan Sarıyıldız, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının 46 yıldır mezun verdiğini hatırlattı. Programından yüzlerce öğrencinin mezun olduğunu kaydeden Öğretim Görevlisi Ayhan Sarıyıldız, “mezun öğrencilerimizi bir çoğunun lisanslarını tamamlayarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken, bir çoğu ya kendi  muhasebe bürolarını açtı ya da girişimci olarak iş hayatına atıldı. Mezunlarımızın başarılı çalışmalarını dikkatle takip ediyor, başarılarını görmekten mutluluk duyuyoruz dedi”

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’ndan mezun olduktan sonra eğitimini aynı alanda lisans tamamlama ile sürdürdüğünü anlatan mezunlardan Yasemin Çakan, eğitim hayatı sonrası girişimci olarak kendi işini kurduğunu söyledi. Kadın girişimci olarak AB projesi hazırladığını ifade eden Yasemin Çakan, projenin el ettiği dereceyle hibe desteği aldıklarını açıkladı. Hibe desteği ve çabaları sonrası işletmesini ulaştığı başarılar ile ilgili bilgi veren Çakan, kendisinin yanı sıra çevresi ve arkadaşlarının benzer başarı öykülerini de anlattı. İş hayatı ve eğitim ile ilgili görüşlerini paylaşan çakan, öğrencilerle tavsiyelerde bulundu. Konuşmaların ardından Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ayhan Sarıyıldız, günün anısına Yasemin Çakan’a teşekkür çiçeği takdim etti.