Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

İkinci el kitaplar ihtiyaç sahipleri için tekerlekli sandalyeye dönüştü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin ‘Güçlü Kitaplar Engelsiz Hayatlar’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan ikinci el kitaplardan Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki Orion AVM'de açılan standta satıldı. Sosyal sorumluluk etkinliğinde satılan kitaplardan elde edilen gelir tekerlekli sandalye alınmak üzere Çorlu Sakatlar Derneğine bağışlandı.

ÇOMÜ Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Şerife Çetinkaya, Funda Gül Kölemen ve Salihanur Sultansu’nun ikinci el kitapların yeniden okuyucuyla buluşması ve elde edilecek gelirin ihtiyaç sahiplerine kullanılması amacıyla Güçlü Kitaplar Engelsiz Hayatlar projesini tasarladı. Topladıkları kitapları Orion AVM' de açtıkları ikinci el kitap standı satan öğrenciler, etkinlikte sakatlar derneğini de Çorlululara tanıttılar.

Sosyal sorumluluk projesi, Öğr. Gör. Seçil Düztepe ve Öğr. Gör. Onur Bayram’ın yürüttüğü Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar dersi ile Araştırma Projesi dersi kapsamında hazırlandı. Uzaktan eğitim döneminde memleketlerini projeleri uygulamayı sürdüren öğrenciler; Şerife Çetinkaya, Funda Gül Kölemen ve Salihanur Sultansu, Çorlu Sakatlar Derneği ile işbirliği gerçekleştirdikleri projede, ikinci el kitapların israfını önlemeyi amaçladılar.

Çorlulara okumadıkları ikinci el kitapları projeye vermeleri için bağış kampanyası başlatan öğrenciler, topladıkları kitapları proje ortağı Orion AVM de açtıkları stantta satışa sundular. Çorluların büyük ilgi gösterdiği ikinci el satış standında Çorlu Engelliler Derneği’ne ilişkin bilgiler de verildi.

Öğrencilerin bir sosyal sorumluluk projesini tasarlamadan uygulamaya her detayını yaşayarak öğrendikleri sosyal sorumluluk projesinde; 94 kitap satıldı. Kitap satışından el edilen 1420 TL gelir, Çorlu Sakatlar Derneğine bağışlandı.  Üyeleri arasında ihtiyaç sahipleri bulunan Çorlu Sakatlar Derneği yetkilileri, projeyle elde edilen gelirin üç ihtiyaç sahibini tekerlekli sandalye sahibi yapacağını belirtti.