Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Halkla ilişkiler öğrencileri Terzialan’da “İlk Sinemam” projesini gerçekleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ders kapsamında ve Gençlik Haftası dolayısıyla ‘İlk Sinemam’ sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Çan ilçesinde bulunan Terzialan Belediyesi işbirliğinde düzenlenen sosyal sorumluluk projesinde Halkla İlişkiler öğrencileri, Terzialan Belediyesi’ndeki öğrencilere sinema ortamı oluşturdu. Oyunlar oynanan projede, Gençlik Haftası coşkuyla kutlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, ders kapsamında yapmış oldukları projeyle Gençlik Haftası’nı kutlayarak anlamlı bir etkinliğe imza attı. Proje amacı daha önce sinema izlememiş miniklere bu imkanı sağlamak ve Ulu Önder Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ettiği Gençlik Haftası’nı kutlamaktı.

Terzialan Anaokulu, Terzialan İlkokulu ve Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu öğrencileri ile gerçekleşen sosyal sorumluluk projesinde, ilk olarak öğrencilerle çeşitli oyunlar oynandı. Yüz boyama ve eğlencenin yer aldığı sosyal sorumluluk projesiyle coşkuyla kutlanılan Gençlik Haftası’nda Terzialanlı öğrencilerin yüzlerinde kocaman bir gülümseme yerini aldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Büşra Yücel, Esra Küçüköncel, Halil Duman, Berkant Cesur ve Sıla Çelik’in düzenlediği sosyal sorumluluk projesine; Terzialan Belediyesi ve ERC Gayrimenkul sahibi Erman Candan destek oldu. Terzialan’da öğrencilere sinema ortamı oluşturan halkla ilişkiler öğrencileri, hep birlikte film izledikleri Terzialanlı çocuklara patlamış mısır da dağıttı.

Sosyal sorumluluk projesine; Çanakkale Çan Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Terzialan İlkokulu Müdürü İsmail Ünlü, Terzialan’daki okulların öğretmenleri de katıldı. Etkinlik sonrasında Terzialan İlkokulu Müdürü İsmail Ünlü ‘Buradaki çocukların birisi elinden tutup götürmedikçe bu şekilde sinema ve çocuk eğlence yerlerine gitmeleri mümkün olmuyor. Yapmış olduğunuz bu proje minikleri çok sevindirdi ve eğlendirdi, proje ekibini tekrar buraya bekliyoruz’ dedi.