Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

'ENGELSİZ HAYAT’ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KONYA VE ÇANAKKALE’DE UYGULANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin hazırladığı ‘Engelsiz Hayat’ sosyal sorumluluk projesi Çanakkale ve Konya’nın Beyşehir ilçesinde uygulandı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Fatma Korucu ve Efsun Aktaş, ‘Halkla İlişkiler Örnek Olaylar ve Uygulamalar’ ile ‘Araştırma Projesi’ dersleri kapsamında ‘Engelsiz Hayat’ isimli sosyal sorumluluk projesini hazırladı. Covid19 salgın hastalığı nedeniyle uzaktan eğitim sisteminde hazırlanan proje; öğrencilerin yaşadığı, Çanakkale ile Beyşehir’de gerçekleştirildi.

Engelli bireylerin günlük yaşam becerililerini kazanması ve geliştirmeleri amacıyla eğitici materyaller tasarladı. Tasarladıkları materyalleri evlerindeki malzemelerle gerçeğe dönüştüren öğrenciler Fatma Korucu ve Efsun Aktaş, materyalleri çocuklara nasıl anlatacakları ile ilgili bir eğitim programı hazırladı.

Hazırladıkları materyal ve eğitim programını Çanakkale Elit 17 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde çocuklarla uygulayan öğrenciler, özel eğitimli bireylerin fermuar açma, düğme ilikleme gibi temel yeteneklerini geliştirme amacıyla eğitim çalışması yaptı. Okulda farklı yaş gruplarıyla eğitim sürecine giren özel eğitimli bireyler, hazırlanan materyaller sayesinde günlük yaşam becerilerini biraz daha geliştirdi.