Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Darül Şifa Hastalarına Özel Sosyal Sorumluluk Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Melike Timur ve Ela Nur Aslan Halkla İlişkiler uygulamaları ve örnek olaylar dersi kapsamında hazırlamış olduğu ‘Engelli Hayatlara Engelsiz Bakış’ sosyal sorumluluk projesini Bursa’daki Özel Darül Şifa Engelli Bakım Merkezinde gerçekleştirdiler.

Halkla İlişkiler Örnek Olaylar ve Uygulamalar ile Araştırma Projesi dersleri kapsamında bir sosyal sorumluluk proje hazırlamaları gereken Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Bursa’daki Özel Darül Şifa Engelli Bakım Merkezi’ndeki hastalara yönelik bir proje tasarladılar. Hastaların özgüven duygusunun arttırılması, zihinsel gelişimin desteklenmesi, bireylerin terkedilmiş duygularından sıyrılması, sosyalleşmesi ve iletişimin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen; “Engelli Hayatlara Engelsiz Bakış” sosyal sorumluluk projesi, öğrencilerin online eğitim nedeniyle, memleketileri Bursa’da olmaları sebebiyle Bursa’da hayata geçirildi.

Projenin hazırlık sürecinde öğrenciler Timur ve Aslan bir çok firma ile görüşüp sponsor bulmaya çalıştılar. Projenin gerçekleşmesi için öğrencileri ihtiyaç duyduğu pasta; Sestra Gıda’nın, palyaço kıyafeti ve yüz boyaları; Sınav Koleji’nin, pasta süsleme için araç gereçler DDK Butik’in sponsorluk desteği ile karşılandı.

“Engelli Hayatlara Engelsiz Bakış” proje kapsamında Darül Şifa Engelli Bakım Merkezi’nin bahçesinde toplanan hastalar, çeşitli halk oyunları oynandı. Hastalar ile karaoke yapılan etkinliğe  Engelli Bakım Merkezi’nin personeli de katıldı. Hastaların yüz boyama etkinliği yapıldığı proje, yiyecek içecek ikramıyla tamamlandı.

Etkinliğin sona ermesinin ardından Özel Darül Şifa Bakım Merkezi çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim eden öğrenciler, personelle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Öğrencilere etkinlik dolayısıyla teşekkür eden Özel Darül Şifa Engelli Bakım Merkezi Sosyal Hizmetler Uzmanı Sinem Durmuş; “Bu güzel etkinlik için çaba gösterip, emek vererek bugün burada bizlere ayrıcalık kattıkları için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerinden Melike Timur ve Ela Nur Aslan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.