Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Kullanıcı Adı ve Şifreler

Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS), özetle ve basit olarak, öğrencilerimizin; ders seçimlerini yaptıkları, seçili derslerini görebildikleri, notlarını kontrol edebildikleri, ders materyallerine ulaştıkları, her türlü belge taleplerini ilettikleri, danışmanlarını öğrenerek danışmanlarıyla iletişime geçtikleri, derslerden sorumlu öğretim elemanlarının öğrencilere mesaj gönderebildiği çok yönlü bir sistemdir.

2021 ÖSYS ile üniversitemize kayıtlanan öğrencilerimizin Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) kullanıcı adları TC Kimlik numaraları olup parolaları ise 08.09.2020 tarihinde SMS aracılığı ile cep telefonlarına gönderilmiştir. SMS ulaşmayan öğrenciler, https://hesap.comu.edu.tr/ adresinden yeni parola edinebilirler.

Ekli PDF dosyasında ÜBYS giriş ve kullanım konusunda bir yönerge hazırlanmıştır. Ders seçim dönemi olan 4 Ekim 2021 ile 8 Ekim 2021 tarihleri arasında ders seçiminenin nasıl yapılacağı ile ilgili bir yönerge de paylaşıyacağı gibi danışmanları da öğrencilerimiz ile iletişime geçecektir.

2021 ÖSYS ile üniversitemize kayıtlanan öğrencilerimizin ÖSYM'ye bildirmiş oldukları cep telefon numaraları değişmiş ise yeni cep telefon numaralarını bidb@comu.edu.tr mail adresine mail atarak TC Kimlik numaraları ile birlikte bildirmeleri gerekmektedir.

Ekler

ÜBYS kullanım yönergesi.pdf