Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÜNİVERSİTELİ TORUNLARDAN NOSTALJİK ZİYARET

ÜNİVERSİTELİ TORUNLARDAN NOSTALJİK ZİYARET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri, ‘Sosyal Sorumluluk’ projesi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak’ın öncülüğünde Kepez Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle şarkılar söyleyen öğrenciler, unutulmaz bir gün geçirdi.

Araştırma projesi dersi kapsamında hazırladıkları, ‘El Öpmeye Geldik’ adını verdikleri projeyi hayata geçiren Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Kepez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler. Yaşlılar Haftası etkinlikleri içinde gerçekleştirilen ziyarette, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak ve 23 öğrenci huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Yaşlıların mutlulukla karşıladığı öğrenciler, büyüklerinin ellerini öperek hal ve hatırlar sordular. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette öğrenciler, yaşlılara çiçek takdim etti. Huzurevinde ziyaretçi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren huzurevindeki yaşlılar, öğrencilerden daha sık ziyaretlerine gelmelerini istediler. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, huzurevi sakinlerinin mutluluğu gözlerinden okundu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren huzurevi sakinleri Yrd. Doç. Dr. Çağlak’a ve öğrencilere teşekkür etti.

‘El Öpmeye Geldik’ projesini düzenleyen öğrencilerden Grup Sorumlusu Ayşenur Gürel, Yaşlılar Haftası olarak tanımlanmış olsa da yaşlı olarak değil de büyükleri olarak gördükleri huzurevi sakinlerini ziyaret etmek istediklerini anlattı. Konuşma ve sohbetin ardından öğrencilerden Burak Cebe ve Özgür Çatalkılıç’ın gitarla çaldığı nostaljik şarkılara hem öğrenciler hem de yaşlılar hep bir ağızdan eşlik etti. Huzurevi sakinleriyle dans da eden öğrenciler, mezuniyet öncesi unutulmaz bir gün yaşadı.