Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL KURALLARI İSMAİL KAYMAK KOLEJİ’NDE ANLATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, İsmail Kaymak Koleji öğretmenlerine sosyal davranış ve protokol kuralları ile kamusal ve özel alanda toplumsal davranışlara ilişkin seminer verdi.

Özel İsmail Kaymak Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirilen ‘Nezaket ve Görgü Kurallarına Uy, Kendinle Gurur Duy’ Projesi başladı. İlkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin yürüttüğü proje kapsamında Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, ‘Toplumsal Davranışlar ve Protokol’ konulu eğitim semineri verdi. Sosyal davranışlar, nezaket, protokol ve görgü kuralları, giyim ve kuşam konularının yanı sıra tanışma, telefonla konuşma ve resmi kurumlarla iletişim gibi konuları ele alan Öğretim Görevlisi Erdönmez, öğretmenlere etkili iletişim yöntemlerini anlattı.

Seminerde sosyal hayatta uyulması gereken davranışların yanı sıra yanlış veya göze hoş görünmeyen davranışlara ilişkin bilgiler de veren Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, sunumunda uygulamalı örneklere yer verdi. El sıkmanın bir sevgi ve yakınlık göstergesi olarak bir selamlaşma biçimi olduğunu ifade eden Cumhur Erdönmez, öğretmenlerle el sıkışarak kişisel alana müdahale etmeden selamlaşma yöntemlerini uygulayarak gösterdi. Sosyal hayatta yapılan doğru ve yanlışlar ile kurum ve kuruluşlarda yapılması ve yapılmaması gerekenleri de anlatan Erdönmez, protokol kuralları ve makamda davranış yöntemlerine ilişkin örnekler sundu.