Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

SANAL İŞLETME PROJESİ SERTİFİKA TÖRENİYLE TAMAMLANDI

SANAL İŞLETME PROJESİ SERTİFİKA TÖRENİYLE TAMAMLANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan ‘Sanal İşletme Uygulaması Alt Yapı Projesi’ tamamlandı. Projeyi başarıyla bitiren 35 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile İşletme Yönetimi programları ikici sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Sanal İşletme Uygulaması Alt Yapı Projesi’ tamamlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen proje kapsamında oluşturulan Sandık Üretim ve Ticaret (ÇASBİL) A.Ş.’de işletme alt yapısını öğrenen öğrencilere, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 25’inci yıl etkinlikleri kapsamında sertifikaları verildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Sanal İşletme Uygulaması Alt Yapı Projesi Sertifika Törenine Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcı Öğretim Görevlisi Ayhan Sarıyıldız, Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Feyza Dereköy, Proje Araştırmacısı Yrd. Doç. Dr. Sena Erden Ayhün, Akınsoft firmasının yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Proje ve ÇASBİL A.Ş. hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Feyza Dereköy, proje kapsamında sanal bir öğretim ortamı oluşturulduğunu söyledi. Projeyle öğrencilerin; yönetim, muhasebe, finansman, üretim, pazarlama ve insan kaynakları gibi alanlarda edindikleri teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme imkanı bulduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Dereköy, öğrencilerin projeyle iş hayatına yönelik bir simülasyonla deneyim kazandıklarını söyledi.

Projeye ikinci kez destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Akınsoft Çanakkale Bayii Koordinatörü Çiçek Canöz, projenin uygulamalı eğitime alanında önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Projeye desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Çiçek; Proje Yürütücüsü Yrd. Dr. Feyza Dereköy, Proje Araştırmacısı Yrd. Doç. Dr. Sena Erden Ayhün ve projeye katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Meslek Yüksekokullarının hedeflerinden birinin Türkiye’nin öncelikli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli ara eleman yetiştirmek olduğunu hatırlatan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcı Öğretim Görevlisi Ayhan Sarıyıldız, öğrencilere gerçek bir işletme deneyimi sunan projenin öğrencileri iş hayatına hazırlanması açısından oldukça yararlı olduğunu belirtti.

Akınsoft Çanakkale Bayii Koordinatörü Çiçek Canöz’e çiçek takdim eden Müdür Yardımcı Sarıyıldız, projenin teknik alt yapısının oluşturulmasında yardımcı olan Öğretim Görevlisi Varol Güven’e ise teşekkür belgesi verdi. Akınsoft Çanakkale Bayii Müdürü Ergün Canöz ve Bayii Koordinatörü Çiçek Canöz’ün öğrencilere sertifikalarının verildiği tören, toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.