Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerimiz Anne Baba Okulu Eğitimine Katıldı

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu koordinasyonunda düzenlenen 'Anne-Baba Okulu'na katıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Anne-Baba Okulu', Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Uzman Psikolog Dr. Serhan Doğan tarafından gerçekleştirilen ‘Anne Baba Okulu’ eğitim seminerine Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri de katıldı. Çocuğun gelişiminden karakterine, eğitim hayatından işi ve sosyal hayatına kadar pek çok konunun aile içinde şekillendiğinin anlatıldığı eğitimde; Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, meslekleriyle ilgili çok önemli bilgiler edindiler.

Çocuk gelişimi ve eğitiminin ailede başladığını anlatan Dr. Serhan Doğan, ailelerin çocuklara yaklaşımları ile ilgili bilgi verdi. Eğitim Öğretim programlarında Aile Eğitimi adlı bir dersleri de bulunan öğrenciler, derste öğrendikleri konuları sahada gözlemleme imkanı buldular. Eğitime katılan ailelerin yönelttiği sorunları ve problemleri de dinleyerek, gerçek örnek olayları dinleyen öğrenciler eğitim sonunda Dr. Serhan Doğan ile eğitim ve örnek olaylar üzerine görüşme fırsatı da buldular.