Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÖĞRENCİLERİMİZ 29 EKİM TÖRENLERİNDE İSTİKLAL MARŞI’NI İŞARET DİLİ İLE OKUDU

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri 29 Ekim törenlerine katılarak işitme engelliler için İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudular

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri; Merve Demir, Arzu Bütüner ve Nisanur Çelik öncülüğündeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri 29 Ekim resmi kutlama törenlerine katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki farklı fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören 22 öğrenci 29 Ekim resmi kutlama törenlerinde İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudular.

Çanakkale Kordon’da yapılan kutlama töreninde; ilk olarak Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkalelilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. İşaret dili ile İstiklal Marşı’nı okumak üzere sahneye çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, Saygı Duruşu’nun ardından askeri bandonun çaldığı İstiklal Marşı’na işaret diliyle eşlik ettiler. Vatandaşların büyük coşkuyla söylediği İstiklal Marşı’na işaret dili ile eşlik eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gördü. Resmi kutlama töreni; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ve Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı’nın konuşmalarının ardından halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve tören geçişi ile sona erdi.