Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ ‘KADINLARIN MESLEKİ EĞİTİMİ VE KADIN İSTİHDAMI SEMPOZYUMU’NA POSTER BİLDİRİYLE KATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen ‘Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu’na poster bildiriyle katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cumhur Erdönmez’in temsil ettiği sempozyum sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın bildirileri inceledi.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) düzenlediği; ‘Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu’, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sempozyumda , ‘Kız Öğrencilerin Mesleki Eğitimdeki Memnuniyet Düzeyleri Araştırması’na ilişkin poster bildiriyle temsil edildi. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen öğrenci memnuniyet anketleri verilerine dayanan araştırmayı; Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cumhur Erdönmez, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğretim Görevlisi Dilek Kekeç Morkoç ve Siyasal Bilgiler Fakülte Sekreteri Deniz Aydın gerçekleştirdi.

Araştırma ekibini temsilen Öğr. Gör. Cumhur Erdönmez’in katıldığı sempozyum, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da birer konuşma yaptığı sempozyum, İstanbul Ticaret Üniversitesinden Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen, T.B.M.M. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu ve Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Timur Gültekin'in katılımıyla yapılan Açılış Paneli'ne devam etti. Sözlü sunumlar sonrası poster bildirilerin sunulduğu sergi alanının gezilmesiyle devam eden sempozyumda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu verileriyle hazırlanan poster bildiriyi de inceledi.

Sempozyuma katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülgün Yazıcı da bildiriyi yerinde inceleyerek tüm araştırma ekibi adına Öğr. Gör. Erdönmez’e teşekkür etti.