Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

KAR’DA YAŞAM BELGESELİ YÖNETMENİ ERKAN ÖZCAN, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencileri, " Karda Yaşam" belgeseli ile Feda isimli kurmaca kısa filmin ödüllü Yönetmeni Erkan Özcan ile seminer ve atölye çalışmasında bir araya geldi.

Ödüllü Yönetmen Erkan Özcan, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerine Kısa Film ve sektör deneyimleri üzerine seminer verdi. Atölye çalışmasının da yapıldığı seminerde Özcan'ın yönetmenliğini yaptığı TRT Belgesel kanalında yayınlanan; “Karda Yaşam” belgeseli ile Çanakkale Savaşı’nda geçen gerçek bir hikayenin anlatıldığı Feda isimli kurmaca kısa film izlendi. Belgesel film ve kısa film yapımı ile ilgili Yönetmen Özcan’a sorular soran öğrenciler, set ve yapım aşamalarıyla ilgili bilgi aldılar. Dizi çalışmalarından film çalışmalarına devam eden projelerini anlatan Özcan, öğrencilerin film bütçeleri ve zorluklarla ilgili sorularına da içtenlikle cevap verdi.

Yapım aşamalarıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı atölye çalışmasının ardından Erkan Özcan’ın çektiği reklam filmleri de incelendi. Reklam filmlerinin çekiminde kullandığı teknik ve ekipmanları öğrencilere tanıtan Özcan, sektördeki önemi ve yeni iş alanlarını anlattı. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık öğrencilerinin dahil olabilecekleri proje ve yeni iş imkanlarının konuşulduğu etkinlikte, öğrencilerin mesleki motivasyonları ve gelişimlerinin arttırılması hedeflendi. Etkinlik Yönetmen Özcan, öğrenciler ve Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz ile Öğretim Görevlisi Onur Bayram’ın günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.