Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

İLETİŞİM BECERİLERİ İLE PROTOKOL VE YAZIŞMA KURALLARI TIP FAKÜLTESİ’NDE ANLATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde protokol, yazışma kuralları, dosyalama, halkla ilişkiler ve etkili iletişim becerilerine ilişkin hizmet içi eğitim semineri verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde fakülte idari personeline dosyalama ve yazışma kuralları ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, halkla ilişkiler, etkili iletişim ve kamusal alanda yapılması ve yapılmaması gereken davranışları anlattı. Resmi kurum ve makamlarla iletişim, telefon görüşmeleri ve nezaket kurallarını tanımlayan Öğretim Görevlisi Erdönmez, sosyal davranışlar, giyim kuşam ve beden dilinin iletişimdeki etkilerine değindi.

Tıp Fakültesi personelinin yoğun ilgi gösterdiği hizmet içi eğitimini dosyalama ve yazışma kuralları, iletişim becerileri, halkla ilişkiler ve protokol olmak üzere beş ana başlık altında anlatan Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, uygulamalı örneklerle açıklamalarda bulundu. Karşılaştıkları örnek olayları anlatan idari personele, bir sorunla karşılaştıkları durumlarda empati yapmaları tavsiyesinde bulundu. Halkla ilişkiler faaliyetlerin kurumsal kimlik açısından önemine değinen Erdönmez, personelin iletişim konusunda daha hassas olması gerektiğini kaydetti.