Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

HALKLA İLİŞKİLER ÖĞRENCİLERİ LİMAK ÇEVRE TİMİ’YLE BİRLİKTE GÜZELYALI SAHİLİ’Nİ TEMİZLEDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Limak Enerji şirket çalışanlarının oluşturduğu Çevre Timi’yle ortak sosyal sorumluluk projesine dahil olarak Güzelyalı Sahili’nde temizlik çalışması yaptı.

Limak Enerji şirket çalışanlarının oluşturduğu Limak Çevre Timi; çevre temizliğine katkı sağlayarak, farkındalık yaratmayı amaçladığı etkinliklerine, şirketin faaliyet gösterdiği Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale’de devam ediyor. ‘Hayatı Aydınlatıyor, Doğayı Koruyoruz’ sloganıyla Bursa ve Yalova’da beş alanın doğal güzelliğini geri kazanmasına olanak sağlayan çevre timi, Çanakkale’de de Güzelyalı Sahili’ndeki plajda, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram ve Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Seçil Düztepe rehberliğinde etkinliğe katılan Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Çanakkale Aqualand Aqua Park karşısındaki sahil alanını; askeri bölgeden, belediye sosyal tesislerine kadar temizledi. Temizlik çalışması sonunda Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri ile Limak Çevre Timi, sahilden 30 torba çöp topladı.

Etkinlik kapsamında Halkla ilişiler ve Tanıtım programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, Limak Çevre timi ile birlikte Güzelyalı Sahili’ndeki alanda yaklaşık üç saat süren temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kağıttan plastiğe, cam şişelerden çuval ve hortumlara pek çok çöpün bulunduğu sahili temizleyen öğrenciler, çöpleri battal boy çöp poşetlerine doldurdu. Temizlik sonunda Çanakkale Belediyesi Temizlik Hizmetlerini arayarak topladıkları çöpleri, çöp toplama aracına teslim eden Çevre Timi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrenciler, etkinlik sonunda hep birlikte yorgunluk attılar. Temizlik çalışmasının yapıldığını görerek, çevreye duyarlılıklarından dolayı öğrencileri ve çevre timini tesislerine davet eden Çanakkale Aqualand Aqua Park yönetimi, projeye katılan öğrenci ve Limak çalışanlarına yorgunluk çayı ikram etti. Çevre Timi’nin getirdiği kumanyaların hep birlikte yendiği etkinlik sonunda öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Çevre Timi ekibi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileriyle benzer sosyal sorumluluk projelerinde de ortak çalışma yapmayı hedeflediklerini anlattılar.