Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

HALKLA İLİŞKİLER ÖĞRENCİLERİ GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin, ders kapsamında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi; ‘Geri Dönüşüm Mümkün’, öğrenci ve Çanakkalelilerin katılımıyla 17 Burda Alışveriş Merkezinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak’ın yürüttüğü ‘Araştırma Projesi’ dersi kapsamında, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ile farkındalık yaratmak amacıyla ‘Geri Dönüşüm Mümkün’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. 17 Burda Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen proje, canlı bateri dinletisi ile başladı. Çanakkale Belediyesi’nin de destek verdiği projede, belediyenin gönderdiği geri dönüşüm kutularına çöp atma yarışması yapıldı. Çöplerin ayrıştırılması, poşetlenmesi ve doğru ayrışım kutularına atılmasının hedeflendiği yarışmada; projeye katılan öğrenci ve Çanakkaleliler, ellerindeki çöpleri geri dönüşüm kutularına basket atmaya çalıştı. Çöp kutularına çöpleri uzaktan atmayı başarabilen vatandaşlara, projeye sponsor olan 17 Burda Alışveriş Merkezi’ndeki farklı firmaların hediyeleri verildi.

Alışveriş merkezindeki kafelerde oturanların alkışlarıyla eşlik ettiği müzik dinletisinin yanı sına alışveriş yapan vatandaşlara geri dönüşümün önemiyle ilgili broşür dağıtıldı. Katılımcılara sertifika ve Troya şapkası da hediye edilen ‘Geri Dönüşüm Mümkün’ projesine, Çanakkale Belediyesi Başkanvekili Erdal Gezen, Çanakkale Belediyesi Meclis Üyeleri, Orman Mühendisi Yusuf Ergin, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, Meslek Yüksekokulu Sekreteri Faik Aygit, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Öğr.Gör. Seçil Düztepe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nden Öğr. Gör. Dilek Şahin ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerinin gerçekleştirileceği diğer projelerin de konuşulduğu etkinlikte, Çanakkale Belediyesi Başkanvekili Erdal Gezen, etkinliklere ellerinden gelen her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Öğrencilere çevreye duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Başkanvekili Gezen, yaşanabilir bir dünya için herkesin duyarlı olması gerektiğini de kaydetti.

Yarışma ve müzik dinletisiyle keyifli dakikaların yaşandığı proje, müzik dinletisi ile son buldu.