Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Görüntü Yönetmeni Deniz Pişkin ve en yeni Nikon modelleri öğrencilerle buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı Görüntü Yönetmeni Deniz Pişkin ile Nikon Türkiye Distribütörü Karfo Karacasulu Eğitim Uzmanı Orhun İpek’i ağırladı. İletişim Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı etkinlik sonunda öğrenciler Nikon modellerini deneyimleme fırsatı buldu.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı sektörel işbirliğine Nikon’un Türkiye Distribütörü Karfo Karacasulu ile devam ediyor. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi ve ürün tanıtım etkinliğine; İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Engin Çağlak, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz, Öğretim Görevlisi Onur Bayram ve Öğretim Görevlisi Mehmet Eşli ile birlikte Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo- Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri katıldı.

Aynalı ve aynasız modeller arasındaki farkları anlatarak, fotoğraf makinesi teknolojisindeki en son gelişmelere ilişkin bilgiler veren Karfo Karacasulu Eğitim Uzmanı  Orhun İpek, makinelerin ışık ve lens performanslarından yüksek İSO değerlerine teknik pek çok detayı öğrencilerle paylaştı. Görüntü Yönetmeni Deniz Pişkin söyleşisi ile devam eden etkinlikte, farklı kameralar kullanılarak çekilen reklam filmleri izlendi. Yapım sonrası aşamalara ilişkin bilgiler vererek, kendi çektiği bir reklam filmini de öğrencilerin beğenisine sunan Pişkin, öğrencilere; kompozisyon, hikaye, çekim sonrası süreçlerle ilgili dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili bilgiler aktardı. Öğrencilerin en yeni Nikon modellerinin deneyimleme imkanı bulduğu etkinlikte, öğrencilere özel bir de indirim kodu verildi.