Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ETKİLİ ÖZGEÇMİŞ VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ ANLATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilek Kekeç Morkoç, Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı öğrencilerine etkili özgezmiş ve mülakat tekniklerini anlattı.

Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ikinci sınıf öğrencilerinin ‘seminer’ dersine konuk olarak katılan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilek Kekeç Morkoç; öğrencilere, ‘Etkili Özgeçmiş ve Mülakat Teknikleri’ eğitimi verdi.

Özgeçmiş hazırlamanın önemi ve özgeçmiş hazırlama formatını anlatan Öğretim Görevlisi Morkoç, özgeçmiş için sadece diplomanın değil öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmelerinin de önemli olduğunu ifade etti. Yaratıcılık ve liderlik özelliklerinin her geçen gün arttığına değinen Morkoç; ilgi alanları, staj, sertifika eğitim programlarının etkisi üzerinde durdu. Öğrencilere; ‘özgeleceklerini’  şimdiden hazırlanması gerektiği tavsiyesinde bulunan Morkoç, özgeçmiş ve özgelecek konusunda kişisel farkındalık yöntemlerine değindi

İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, Öğretim Dilek Morkoç; uzaktan eğitim veren önemli eğitim kuruluşları, yurtdışı staj imkanları sunan topluluklar, proje ve sunum eğitimi platformlarının yanı sıra web üzerinden özgeçmiş hazırlama programları hakkında da bilgi verdi.