Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİLERİNE MEZUNİYET SONRASI İMKANLAR ANLATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ikinci sınıf öğrencilerine yönelik mezuniyet sonrası imkanlar düzenlenen söyleşiyle anlatıldı.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi programı mezun adayı ikinci sınıf öğrencilerine yönelik ‘mezuniyet sonrası imkanlar ve fırsatlar’ konulu söyleşi düzenlendi. Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Cihan Yıldız Canpolat’ın organizasyonuyla gerçekleşen söyleşide; kendisi de Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı mezunu olan Ezine Koza Akademi ve Yetenek Geliştirme Merkezi sahibi Canan Korkmaz, öğrencilere mezuniyet sonrası iş imkanları ile ilgili bilgiler verdi. Mezun adayı öğrencilere iş başvurularında dikkat etmeleri gerekenlerin yanı sıra iş hayatında karşılaşacakları fırsat ve sıkıntılarla da ilgili bilgi aktaran Korkmaz, öğrencilere gelecek kariyer planlamalarıyla ilgili fikirler verdi.

Kreşte uyguladıkları yöntem ve pratikleri anlatan Canan Korkmaz, öğrencilere çalışmalar, mevzuat, personel ve öğrenci sayılarıyla ilgili sunum yaptı. Kreş ve anaokulu açmak isteyen öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Canan Korkmaz, kreş açmanın maliyetinden işletme giderine, personel ve diğer giderlerden prosedürlere kadar pek çok konuda cevaplar verdi. Öğrencilerin yanı sıra Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Onur Bayram, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Cihan Yıldız Canpolat ile Öğretim Görevlisi Emine Merve Uslu’nun da katıldığı söyleşi; Canan Korkmaz’a, günün anısına teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.