Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİLERİ ÇABAÇAM’I ZİYARET ETTİ (2018)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi öğrencileri; Çaba Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi’ni (ÇABAÇAM) ziyaret ederek, farklı müfredatta verilen eğitimi görme fırsatı buldular.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencileri ÇOMÜ Tıp Fakültesi yanında hizmet veren ÇABAÇAM’ı ziyaret ettiler. ÇABAÇAM Koordinatörü Araştırma Görevlisi Özlem Çelebioğlu’nun eğitim merkezini ve müfredatını tanıttığı ziyarette, 120 çocuk gelişimi öğrencisi katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğretim görevlileri Cihan Yıldız Canpolat ve Emine Merve Uslu öncülüğünde gerçekleşen ziyarette; derslerinde öğrendikleri bilgilerin pratiğe nasıl döküldüğünü görme imkânını elde eden öğrenciler, ÇABAÇAM’da eğitim alan minikleri gözlemlediler.

Çanakkale’ de okul öncesi eğitim alamayan miniklerin; ÇABAÇAM’da ücretsiz eğitim aldığını belirten Arş. Gör. Çelebioğlu, öğrencilere merkezdeki faaliyetlerle ilgili de bilgi verdi. Uygulamalarla ilgili Öğretim Görevlisi Cihan Yıldız Canpolat İle Öğretim Görevlisi Emine Merve Uslu’ya da sorular yönelten öğrenciler, yaz aylarında yapacakları staj uygulaması öncesi okul öncesi eğitim veren bir kurumu yakından tanıma fırsatı buldular. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.