ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİLERİ ÇABA ÇAM’I ZİYARET ETTİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİLERİ ÇABA ÇAM’I ZİYARET ETTİ.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğrencileri Çaba Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi’ni (ÇABA ÇAM) ziyaret ederek, farklı müfredatta verilen eğitimi görme fırsatı buldular.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencileri ÇOMÜ Tıp Fakültesi yanında hizmet veren ÇABA ÇAM’ı ziyaret ettiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü’nden Prof. Dr. Ebru AKTAN ACAR’ın proje sorumluluğunu yaptığı ÇABA ÇAM’ da uygulanan eğitim yaklaşımlarını bütünleştiren müfredatı inceleyen öğrenciler, derslerinde öğrendikleri bilgilerin pratiğe nasıl döküldüğünü görme imkânını elde ettiler. Staj öncesi okul öncesi eğitim adına gözlem yapma fırsatı da bulan öğrenciler, ÇABA ÇAM’da eğitim alan minikleri gözlemlediler.

ÇABA ÇAM’da Çanakkale’ de okul öncesi eğitim alamayan miniklerin; ücretsiz eğitim aldığını belirten merkez yetkilileri, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi öğrencilerine merkezdeki faaliyetlerle ilgili de bilgi verdiler. Okul Öncesi Bölümü öğrencileriyle de tanışma imkânı yakalayan öğrenciler, merkezi ikinci sınıfta tekrar ziyaret edeceklerinin sözünü verdiler. Öğretim Görevlisi Cihan YILDIZ CANPOLAT’ın öncülünde 106 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.