Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının ortak Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) merkezde bulunan meslek yüksekokullarından Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ortak Akademik Genel Kurulu Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen ortak Akademik Genel Kurula; Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Lapseki MYO Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsmail Satmaz, Ayvacık MYO Müdürü Öğr. Gör. Burak Balık, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. M. İlker Gülcemal, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Sercan Karav’ın yanı sıra Çanakkale Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının kadrosundaki öğretim elemanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da ilk olarak Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsmail Satmaz, Yüksekokulun personel ve öğrenci durumuyla ilgili bilgi verdi. Meslek yüksekokulu öğretim elemanlarının bir yılda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları bölüm bazlı aktaran Müdür Öğr. Gör. Dr. İsmail Satmaz, 2024 hedeflerine ilişkin de bilgiler aktardı.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki mevcut durumu anlatan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, okulun son 6 yıldır doluluk oranının her yıl okul birincileri ve yatay geçişler ile yüzde yüzün üzerinde doluluğa ulaşan bir ilgiyle tercih edildiğini söyledi. Bilimsel çalışmaların yanı sıra kalite çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Müdür Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Yüksekokulda gerçekleştirilen kültürel ve sosyal sorumluluk projeleri de tanıttı.

Yüksekokul müdürlerinin konuşmasının ardından ÇOMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Sercan Karav, akademik personelin başvuru yapabilecekleri; COST, AB, TÜBİTAK, BAP ve diğer projelerle ilgili bilgi verdi. Proje ve yayın sayılarının kalite ve üniversiteler arası sıralamaya etkisini de açıklayan Doç. Dr. Sercan Karav, her bir proje ve uluslararası yayının uluslararası ve ulusal üniversiteler sıralamasında yukarılara taşıdığını aktardı.

Tüm akademik personelden hem ÇOMÜ’ye hem de Çanakkale’ye; değer, prestij ve imkan kazandıracak projeler yapmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, uluslararası ve ulusal projelerin yanı sıra hem sanayi hem de diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerçekleştirilen çalışmaların önemine değindi. Diğer üniversitelerle yapılan bilimsel çalışmalara da büyük önem verdiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini bir araştırma üniversitesi olma hedef doğrultusunda tüm akademisyenlerin çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Fotoğraflar: Faize Kasap - Yusuf Esat Us / Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı