Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MYO ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ KONGRESİ’NE BEŞ BİLDİRİYLE KATILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü ile Çekya’nın Silesian Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü işbirliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası İşletme Yönetimi Kongresi’ne beş bildiri ile katıldı.

 Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) İşletme Yönetimi Bölümü ile Çekya’nın Silesian Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği 7. Uluslararası İşletme Yönetimi Kongresi’ne Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları beş çalışma ile katıldı. 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Troya Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Doktor Öğretim Üyesi Feyza Dereköy; ‘Entegre Raporlama Uygulamalarının Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi Bağlamında Değerlendirilmesi’ başlıklı çalışmasıyla katıldı.

Kongreye Doktor Öğretim Üyesi Sena Erden Ayhün ise, Ezine Meslek Yüksekokulu’ndan Doktor Öğretim Üyesi Bilge Çavuşgil Köse ile birlikte gerçekleştirdiği iki araştırmayla katıldı. Kongre’de Dr. Öğr. Üyesi Ayhün ve Dr. Öğr. Üyesi Köse, ilk olarak; ‘Kurumsal Eşbiçimcilik Kapsamında Havayolu İttifaklarının Misyon İfadelerinin İncelenmesi’ çalışmasının, daha sonra ise; ‘Kurumsal Yönetişim Uygulamalarının Analizi: BİST’te İşlem Gören Turizm Şirketlerinde Bir Araştırma’ çalışmasının sunumlarını yaptılar.

Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez ve Öğretim Görevlisi Dilek Kekeç Morkoç; ‘Yükseköğretim Öğrencilerinin Yaşam Kalitesine Yönelik Algıları: ÇOMÜ Örneği’ başlıklı sunumuyla yer aldığı kongrede, Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Doktor Öğretim Üyesi Engin Çağlak’la birlikte gerçekleştirdiği; ‘Medya ve Yöndeşen Ekonomisi’ çalışmasıyla yer aldı.