Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MYO ÖĞRENCİLERİ YENİ KORDON’U TEMİZLEDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Yeni Kordon’da çevre temizliği yaptı.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri; Halkla İlişkiler Örnek Uygulama dersi kapsamında Yeni Kordon temizlik çalışması yaptı. ‘Temiz Çevre Temiz Gelecek’ adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında; çevre ve kent temizliğine ilişkin farkındalık yaratmaya hedefleyen öğrencilere Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de temizlik malzemeleri ve temizlik aracıyla destek sağladı. Kum alanda atılmış başta pet ve teneke atıklar ile izmaritleri özenle toplayan öğrenciler, kumsal yürüyüş alanındaki çöpleri topladılar.

Yaklaşık iki saat süren temizlik çalışması sırasında Yeni Kordon’da yürüyüş yapan Çanakkaleliler, öğrencileri ilgiyle izledi. Vatandaşlar tebrik ettikleri öğrencilere zaman zaman alkışlarla destek verdiler. Onlarca çöp torbası çöpü toplayan öğrenciler, çöp torbalarını çöp aracına attıktan sonra yorgunluklarını temizledikleri sahil bandında dinlenerek attılar.  Sosyal sorumluluk projesinin sonunda Halkla İlişkiler Örnek Uygulama dersi sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Engin Çağlak, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Sultan Özbakır’a günün anısına teşekkür belgesi verdi. Toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona eren etkinlik sonrası öğrenciler, plajda voleybol oynayarak eğlendi.