Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MYO ÖĞRENCİLERİ GÜVENLİK SÜRÜŞ TEKNİKLERİNİ ÖĞRENDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda motosiklet kullanımına yönelik güvenli sürüş eğitimi düzenlendi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin; ‘Halkla İlişkiler Uygulama Örnekleri’ dersi kapsamında bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri güvenli sürüş yönetimine yönelik sosyal sorumluluk projesi, Honda Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirildi. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun konferans salonunda düzenlenen seminere; Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Enver Yolcu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Sena Erden Coşkun, ders sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Engin Çağlak, öğretim görevlileri, öğrenciler ve Çanakkale’de yaşayan motosiklet tutkunları katıldı.

Honda Türkiye’nin eğitim merkezi Safety Türkiye’nin şef eğitmeni Tayfun Gülhan; motosiklet tiplerinden doğru oturuşa, güvenlik önlemlerinden kask ve kıyafete kadar pek çok bilgi verdi. Trafikte oluşabilecek tehlikeler anlatan şef eğitmen Tayfun Gülhan, hava ve yol koşulları ile farklı zemin ve yollarda alınması gereken önlemleri anlatan Gülhan, merkezde gerçekleştirilen ileri sürüş eğitimlerinin içeriğini tanıttı. Seminere Gülhan’la birlikte katılan eğitmen Hakan Akkol ise, hem motosiklet sürücülerinin hem de diğer araçların sürülerinin trafikte yapması gerekenlere ilişkin bilgiler verdi.

Seminer sonunda eğitimde verilen bilgilerle ilgili öğrencilere sorular soran Şef Eğitmen Tayfun Gülhan, sorulara doğru cevap veren üç öğrenciye ileri sürüş eğitimine katılım davetiyesi verdi. Günün anısına Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Enver Yolcu, şef eğitmen Tayfun Gülhan’a teşekkür belgesi takdim ederken, Gülhan ise eğitim seminerine katılan tüm öğrencilere motor boyunluğu hediye etti.