Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MYO ÖĞRENCİLERİ CEZAEVİ ÇOCUKLARIYLA 23 NİSAN’I KUTLADI

Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annelerinin yanında bulunan minikler için 23 Nisan kutlama programı düzenlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin cezaevindeki miniklerle oyunlar oynadığı etkinlikte çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladılar.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde katıldı. Cezaevinde annelerinin yanında kalan minikler için cezaevinde bulunan okul öncesi eğitim sınıfında düzenlenen kutlama programı Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yönetimi ile psiko-sosyal ve Eğitim Birimi’nin davetiyle gerçekleşti. Ceza İnfaz Kurumu Sosyal Çalışmacısı Evren Karakoç organizasyonuyla gerçekleşen kutlama öncesi İnfaz Kurumu Müdür Vekili Naci Kozan, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmeni Berfu Keskin ile Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Görevlisi Sena Erden Ayhün kısa birer konuşma yaptı.

Çocuk Gelişimi programında öğrenim gören 10 öğrenci, cezaevindeki minikler için gelişim özellikleri ve yaş gruplarına uygun özel bir eğlence planı uyguladı. Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Emine Merve Uslu ve Öğretim Görevlisi Cihan Yıldız Canpolat gözetiminde çocuklarla oyunlar oynayan öğrenciler, miniklere balonlardan çiçekler ve hayvanlar yaptılar. Yüz boyama ve el baskısı yapan çocuklar, kendileriyle oynamak için cezaevine gelen üniversiteli ablalarıyla unutulmaz bir gün geçirdiler. Hareket eğitimi, drama ve görsel hikayelerin yer aldığı kutlamada müzik ve dansla eğlenen minikler, 23 Nisan pastasını da hep birlikte kestiler.