Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

AVUKAT SEKRETERLERİNE ‘SEKRETERLİK EĞİTİMİ’ VERİLDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez; Çanakkale Barosu’nun Avukatlar haftası nedeniyle düzenlediği etkinlik kapsamında baroya kayıtlı avukatlık bürolarında çalışan sekreterlere yönelik gerçekleştirilen ‘Sekreterlik Eğitimi’nde protokol, öfke kontrolü, stres yönetimi, halkla ilişkiler ve çalışanların uyması gereken kurallarla ilgili eğitim verdi.

Çanakkale Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü ve Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında avukat sekreterlerine yönelik ‘Sekreterlik Eğitimi’ düzenledi. Çanakkale Barosu İdari Binası’nda düzenlenen seminere çok sayıda avukat sekreteri katıldı. Avukat sekreterlerinin bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla düzenlenen seminerde öfke kontrolü, stres yönetimi, halkla ilişkiler ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, halkla ilişkiler, etkili iletişim ve kamusal alanda yapılması ve yapılmaması gereken davranışları anlattı. Resmi kurum ve makamlarla iletişim ile nezaket kurallarını tanımlayan Öğretim Görevlisi Erdönmez, sosyal davranışlar, giyim kuşam ve beden dilinin iletişimdeki etkilerine değindi.

Avukat sekreterlerinin ilgiyle takip ettiği seminerde; iletişim teknikleri, sekreterlik bilgisi, protokol kuralları, çalışanların uyması gereken kurallar, telefonda iletişim kurmanın incelikleri ve stres yönetimi konularını anlatan Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez, uygulamalı örneklerle açıklamalarda bulundu. Seminer sonunda Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez’e günün anısına bir plaket takdim etti.