WALDARF, MONTESSORİ, YARATICI DRAMA VE RİTİM ATÖLYESİ EĞİTİMLERİ
WALDORF, MONTESORRI ve YARATICI DRAMA EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Açık Kapı Eğitim Danışmanlık Hizmetlerinin düzenlediği Waldof, Montesorri ve Yaratıcı Drama eğitim seminerleri Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişim Programı öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Sosyal Pedagog ve Waldorf Eğitmeni Cavit Sırtlan'ın eğitimde yaklaşım modellerinden biri olan Waldorf Eğitiminin temel özellikleri hakkında bilgiler verdiği Waldorf Eğitimi Semineri ile başlayan etkinlik iki gün boyunca devam etti. Çoğu Avrupa ülkesinde uygulanan ve devlet destekli normal eğitimin bir parçası olan eğitim sisteminin, ülkemizde pek bilinmediğine değinen Cavit Sırtlan Dünya üzerinde 60'dan fazla ülkede 1000'den fazla Waldorf Okulu ile 2000'i aşkın Waldorf Erken Çocukluk programının olduğunu ifade etti. Özellikle Kuzey Avrupa ülkeleri ile İngiltere'de yaygın olan Waldorf eğitim anlayışının; çocukların özgüveni olan, sosyal ve ekonomik sorumluluğa sahip, kabiliyetli, farklı kapasitelere sahip olduğunu hisseden gençler ve bireyler olarak yetişmelerinden ötürü bu ülkelerde tercih edildiğini dile getirdi.

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Sosyal Pedagog Tülay Şener, seminerin ikinci gününde Montessori eğitim sistemi ve bu sisteme özgü kullanılan materyaller hakkında bilgiler verdi. Kendisi de uzun yıllar yurt dışında Montesorri okullarında eğitmenlik yapan Şener, bu eğitim yaklaşımının çocuğun kendisini tanımasına ve keşfetmesine yardımcı olduğunu, sağlıklı zihin ve bedene sahip, beş duyu organını kullanarak aktif ve kalıcı öğrenmesini sağlayan, anne baba ilişkisini düzenleyen, bağlı ama bağımsız bireyler yetişmesine yardımcı olduğunu söyledi. Montesorri Metodunun kurucusu tıp doktoru Maria Montesorri'nin hayatını anlatarak başladığı seminerde bu yaklaşım modelinin felsefesini anlatarak çeşitli derslerde kullanılan eğitim materyallerinden de örnekler verdi.

Yaratıcı Drama çalışmaları ile renklenen seminere Çanakkaleli aileler de ilgi gösterdi. Seminer sonunda katılanlara sertifikaları takdim edildi.

188-nylt-r1.jpg