SANAL İŞLETME UYGULAMASI ALT YAPI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen "Sanal İşletme Uygulaması Alt Yapı Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen ve proje yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Feyza DEREKÖY ile proje araştırmacılığını Yrd. Doç. Dr. Sena ERDEN AYHÜN'ün gerçekleştirdiği "Sanal İşletme Uygulaması Alt Yapı Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Programa akademisyenler, öğrenciler ve Akınsoft yetkilileri katıldı.

Etkinlikle açılış konuşmasını, proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Feyza DEREKÖY gerçekleştirdi. DEREKÖY Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrencilerin edinmiş oldukları teorik bilgileri uygulamaya dökebilmelerine olanak tanıyan hayali bir işletme kurduklarını belirtti. Toplamda satınalma, üretim, muhasebe-finans, pazarlama ve insan kaynakları olmak üzere 5 departmanı bulunan ve bu departmanlarda 18 idari personelin çalıştığı ÇASBİL isimli sanal işletme projesinin hayata geçirilmesinde birçok yazılım firmasını incelediklerini, bunlardan Akınsoft'u tercih ederek, sözkonusu yazılım firmasının desteği ile projeyi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Proje araştırmacısı Yrd. Doç. Dr. Sena ERDEN AYHÜN ise; proje ile ülke ekonomisine katkıda bulunacak, alanında uzman ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında uygulamalı eğitimin önemine değinerek, Türkiye'de faaliyette bulunan üniversiteler içerisinde sanal işletme mantığıyla kurulan ilk proje olduğuna dikkat çekti.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU, meslek tecrübesini öğrenim sırasında alabilmenin zorluklarından bahsederken, Sanal İşletme Projesinin öğrencilerin uygulama alanında katacağı değere dikkat çekti.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU, projeye katkılarından dolayı Akınsoft Çanakkale Bölge Müdürü Ergün CANÖZ, Bayi Koordinatörü Çiçek CANÖZ ve Öğr.Gör. Murat SARI'ya teşekkür belgesi takdim etti.

Gerçekleştirilen etkinlik Akınsoft Çanakkale Bölge Müdürü Ergün CANÖZ ve Bayi Koordinatörü Çiçek CANÖZ'ün öğrencilere sertifikalarını vermesiyle son buldu.

Fotoğraflar için tıklayınız...

200-etdi-r1.jpg