"KONUŞAN ELLER" GRUBU TARAFINDAN İŞİTME ENGELLİLERE FİLM GÖSTERİSİ YAPILDI
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından ''Sonsuza Kadar Dumlupınar'' adlı film izletisi düzenlendi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından, Çanakkale Siyasal Bilgiler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonunda ''Sonsuza Kadar Dumlupınar'' adlı film izletisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İşitme Engelliler Tercümanı Sayın Elif ÖZBEK'in işaret diliyle programı aktarmasıyla gerçekleştirildi. Programa Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, işitme engelli konuklar ve öğrenciler katıldı.
Program Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Cumhur ERDÖNMEZ'in açılış konuşmasıyla başladı. ''Yurdumuzda görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen zihinsel ve ruhsal dengesi bozuk yaklaşık dört milyon beş yüz bin vatandaşımız bulunmaktadır.'' sözleriyle programa başlayan, Cumhur ERDÖNMEZ, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılması gerektiğine değindi. Her engellinin yapabileceği bir işin mutlaka bulunduğunu, onların da yaşamlarını sürdürebilmeleri için onlara iş vererek onları mutlu etmenin öneminden bahsetti.
Yrd. Doç. Dr. Sayın Sena ERDEN ''Dünyada ve Türkiye'de eğitim, kültür, sanat, engelliler vb. alanlarda toplumsal refaha katkı vermek amacıyla yürütülmüş kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin olduğundan bahsetti.
Türkiye de sayıları 3 milyonları bulan işitme engellilerimizin eğitimleri, kültürel çalışmaları ve sosyal anlamda topluma kazandırılması için toplumsal anlamda bütün kesimlere önemli görevlerin düştüğü belirtti.
Konuşmaların ardından ''Sonsuza Kadar Dumlupınar'' filmi işitme engelli konuklarla buluşurken film sonrası filmin yapımcısı Kuzey KUMSAL teşekkür konuşmasını gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen film izletisi, desteklerinden dolayı Elif Özbek'e teşekkür edilerek, katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

193-qmpw-r1.jpg

193-qmpw-r2.jpg