Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

KISA FİLMLERİN GÖSTERİMİ İLE YIL SONU FOROĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ

KISA FİLMLERİN GÖSTERİMİ İLE YIL SONU FOROĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerinin hazırladığı ‘Kısa Filmlerin Gösterimi ile Yıl Sonu Fotoğraf Sergisi’ öğrenci ve personelin beğenisine sunuldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 25’inci yıl etkinlikleri kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda kısa film gösterimi ve fotoğraf sergisi açıldı. Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencileri, iki boyunca derslerinde öğrendikleri bilgilerle yaptıkları eserlerini, öğrenci arkadaşları ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi personeline tanıttı. Öğrencilerin Çanakkale’nin tarihi alanlarında gerçekleştirdiği modelli fotoğraf çekimlerinin yanı sıra farklı fotoğraf çekim tekniklerinin yer aldığı sergide, Alçıtepe Köyü’nün anlatıldığı bir de foto-belgesel çalışması yer aldı. Sergi açılışında eserler ve fotoğrafçılık eğitimine ilişkin bilgiler veren Öğretim Görevlisi Aykan Özener, sergiye katılanları fotoğrafların çekiminde kullanılan teknikleri tanıttı.

Serginin gezilmesi sonrasında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda öğrencilerin hazırladığı kısa filmlerin gösterimi ile devam eden etkinlikte Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz, kısa filmlerim çekim süreçlerini anlattı. Gösterimde yer alan filmlerin belgesel ve kurmaca türünde olduğunu ifade eden Öğretim Görevlisi Açıkgöz; senaryosundan çekimine, seslendirmesinden kurgusuna kadar filmlerinin tamamını öğrencilerin yaptığını belirtti. Gösterimde; bir Çanakkale şehidinin annesiyle son vedasını konu alan ‘Veda’, kadına cinayetlerinin öldürülen kadınların ağzından anlatıldığı ‘Kadınlar Çiçektir’ ve Çanakkale’nin tanıtım filmi olan ‘Çanakkale’de Yaşamak’ kısa filmlerinin de aralarında yer aldığı, 8 kısa film izlendi. Her kısa film sonrası filmi hazırlayan öğrenciler tek tek sahneye gelerek filmlerinin fikir ve çekim aşamalarını anlattılar.  

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Feyza Dereköy, akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı öğrencilerinin akademik personelle toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.