III.GELENEKSEL SİZ HAYAL EDİN BİZ GERÇEKLEŞTİRELİM PROJESİ VE HAYATIMIZ REKLAM AFİŞ SERGİSİ DÜZENLENDİ
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından ''III. Geleneksel ''Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim Proje Etkinliği'' ve ''Hayatımız Reklam'' Afiş Sergisi gerçekleştirildi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından, Çanakkale Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU, öğretim üyeleri, Proje paydaşları ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte açılış konuşmasını Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU gerçekleştirdi. Yolcu, hayal etmenin projelere başlamak için ilk adım olduğundan fakat önemli olanın hayalleri gerçekliğe dönüştürmek olduğundan bahsetti. Gün içerisindeki etkinliklere değinen Yolcu, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun fakülte düzeyinde etkinlikler gerçekleştirmesinin yanı sıra teorik bilginin uygulamaya dönüştürülmesindeki başarısına değindi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sayın Sena ERDEN AYHÜN, Sosyal Sorumluluk Projelerinin günümüzde halkla ilişkiler öğrencilerinin çalışma alanlarından birisi olan ve kurumların imaj değerlerinin artırılmasını sağlayan sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinerek yapılan etkinliklerin öğrencilerin iş hayatlarına yönelik kazandıkları bir deneyim olduğunu vurguladı.

Etkinlik Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sayın Sena ERDEN AYHÜN ve bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Emre İPEK, Öğr. Gör. Seçil DÜZTEPE tarafından gerçekleştirildi.

Toplam 7 tane Sosyal Sorumluluk Proje sunumunun yer aldığı etkinlikle;

''Çanakkale Savaşı Sonrası Gaziler'' projesi ile Çanakkale Gazileri hakkında konferans düzenlenerek, gazilerin bilinmeyen öyküleri hedef kitleye aktarılarak hedef kitleye tarih bilinci kazandırıldı.

''Konuşan Kitaplar'' projesi ile görme engelli vatandaşlarımız için kitaplar seslendirildi.

''Kedi Evi'' projesi 2 adet kedi evi ve 200 adet sokak hayvanlarına mama dağıtımı yapıldı.

''Gülmek Sana Yakışıyor'' projesi ise down sendromlu ve otizmli çocuklar ile dostluk maçı gerçekleştirerek çeşitli etkinliklerle onların eğlenmeleri sağlandı.

''Yaşlanmayan Anılar'' projesiyle Altın Yıllar Yaşam Merkezinde yaşlılara Yaşar Kemal'den hikâye dinletisi ve ardından söyleşi gerçekleştirilerek mutlu saatler geçirildi.

''Bir Bağış Bir Hayat'' projesinde öğrenciler kan bağışı hakkında bilinçlendirilerek Kızılay desteği ile öğrencilerden 60 ünite kan toplanıldı.

Son olarak ''Konuşan Eller'' projesi ile okulumuz Çanakkale Kısa Film Festival yarışmasında dereceye giren Sonsuza Kadar Dumlupınar filmi işaret diliyle işitme engelli vatandaşlarımıza aktarıldı.

''Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim'' etkinliği Sosyal Sorumluluk Projelerinin paydaşlarına Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek sona ermiştir.

Sosyal Sorumluluk Proje sunumları sonrası Troya Kültür Merkezi zemin katta ''Hayatımız Reklam'' Afiş Sergisi gerçekleştirildi. Sergi sonunda oylama sonucu ilk üçe giren afişlere Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU Tarafından ödülleri takdim edildi.

Gerçekleştirilen etkinlik, misafirlere ikram ve toplu fotoğraf çekimiyle son ermiştir.

Fotoğraflar için tıklayınız...

187-mrvu-r1.jpg