HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ÖĞRENCİLERİNDEN YEŞİL PROJE

Maksat Yeşillik Olsun Projesi Etkinliği

Güzelyalı mevkiinde geçen sene yanan ormanlık alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri tarafından ağaçlandırıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Çanakkale İzmir karayolu Güzelyalı mevkiinde geçen yıl yanan ormanlık alanda Orman Haftası’nda ağaçlandırma çalışması yaptı. ‘Maksat Yeşillik Olsun’ adını verdikleri proje kapsamında Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak öncülüğündeki 40 öğrenci, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak hazırladığı fidanları toprakla buluşturdu. Dikilen fidanların 1500 civarında fıstıkçamı ve servi olduğu bilgisi öğrenildi.

Fidan dikme etkinliğinde öğrencileri yalnız bırakmayan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, öğrencileri duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle birlikte fidan diken Vali Tavlı, sohbet ettiği öğrencilere eğitim aldıkları bölüm ve kariyer planlamaları ile ilgili sorular sordu. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Vali Tavlı, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

Fidanların dikilmesinin ardından can suyunun verilmesiyle sona eren fidan dikme etkinlikte Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, öğrencilere Orman Genel Müdürlüğünün rozet ve şapkalarından hediye etti. İkinci sınıf öğrencilerinin mezuniyet öncesi hep birlikte unutulmaz bir gün geçirdiği etkinlikte eğlenceli ve renkli görüntüler ortaya çıktı.