GELECEĞİMİZ MAVİ KALSIN PROJESİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencileri ‘Sosyal Sorumluluk‘ projesi kapsamında  Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak öncülüğünde ‘Geleceğimiz Mavi Kalsın’ sloganı ile Deniz ve Kıyı temizliği Projesi gerçekleştirdi.

Araştırma Projesi dersinde hazırladıkları Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ‘Mavinin Delisiyiz’ adını verdikleri projeyi hayata geçiren Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Yeni Kordon Barış Plajı’nda denizi ve sahili temizledi. 3 Mayıs günü gerçekleştirilen deniz ve kıyı temizliği projesine Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak, Deniz Bilimleri Fakültesi Dalış Eğitmeni Çetin Kedioğlu, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Çanakkale Belediyesi çalışanları ve 42 öğrenci katıldı.

Mavi Bayrak sahibi Barış Plajı’nı baştan sona temizleyen öğrencileri, vatandaşlar ilgiyle izledi. Öğrencileri çevreye olan duyarlılıklarından dolayı tebrik eden vatandaşlar da temizliğe eşlik etti. Kumsalda küçük çöplere ilişkin tespit yapılabilmesi amacıyla Çanakkale Belediye çalışanları ve öğrenciler elek yardımıyla numune aldı.  Dalış yapan Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dalış Eğitmeni Çetin Kedioğlu, deniz içinde bulunan atıkları bir çuval yardımıyla çıkarttılar.

Deniz içinde ve kıyıda toplanılan çöpler, vatandaşları bilinçlendirmek ve nasıl bir kirlilikle baş başa olduğumuzu göstermek adına bir stantta sergilendi. Temizlik sonunda öğrenciler voleybol maçı yaparak eğlendiler.