DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İLE PİKNİK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri, ‘Sosyal Sorumluluk’ projesi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak’ın öncülüğünde Down Sendromlu çocuklar ile birlikte piknik etkinliği oluşturdular.

Araştırma projesi dersi kapsamında hazırladıkları, ‘’ Bir Sevinç Bir Gülüş ‘’ adını verdikleri projeyi hayata geçiren Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Kepez sahil piknik alanında Down Sendromlu öğrenci ve velileriyle birlikte buluştular. Down Sendromlular haftası içerisinde gerçekleştirilen etkinliğe, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak ve 80 öğrenci ile birlikte down sendromlu arkadaşlarla bir araya geldi.

Çocukların mutluluk ve büyük heyecanla karşıladığı öğrenciler, gün boyunca müzikler eşliğinde dans ederek ve şarkı söyleyerek güzel bir vakit geçirdiler. Sıcak ve samimi ortamda geçen etkinlik öğrencilerin çocuklara hediye saat ve veliler ile bölüm hocalarına çiçek takdim etmeleriyle devam etti. Bu piknik organizasyonunu planlayarak çocukların mutlu olduğunu ve onlarında bizler gibi birer birey olduğu onlara hissettirdiklerini söyleyen veliler öğrencileri sık sık ziyaret etmelerini istediler. Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren veliler Yrd. Doç. Dr. Çağlak’a ve öğrencilere teşekkür etti.

‘’ Bir Sevinç Bir Gülüş ‘’ projesini düzenleyen öğrencilerden Grup Sorumlusu İlknur Kumral, ‘’ Down Sendromlular haftası olarak onların bizden farklı olmadıklarını aksine onların bizlerden çok daha duyarlı ve çok daha insani duygulara sahip olduğunu bu sebeple onları yalnız bırakmak istemediklerini ve onlara değer vererek bu etkinliği oluşturduklarını ifade etti. ‘’ Etkinlik bitiminde dans eşliğinde bütün herkes dans ederek pikniği sona erdirdi.