ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİ KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü Öğr. Gör. Cihan YILDIZ CANPOLAT’ın vermiş olduğu Aile Eğitimi dersi kapsamında “Çocuk İstismarı ve İhmali” konulu seminer gerçekleştirildi.

İlki Çocuk Gelişimi öğrencileri Sevda Büşra ÖZDEMİR, Zelal BOĞA, Ümmü MELEKOĞLU tarafından Lapseki Adatepe Köyü’nde gerçekleştirilen Seminerin ikincisi Mine ŞAHİNBOLAT ve Ayşe KULA tarafından Biga Kocagür Köyü’nde gerçekleştirildi.

Seminerde ihmalin istismar kadar kötü sonuçlar doğuran bir olgu olduğuna değinilirken istismar ve ihmalin çeşitleri, farkında olmadan yapılan istismarların çocuğun kişiliğine yansımaları, çocukların istismarlara karşı kendilerini nasıl koruyabilecekleri gibi konular üzerine kapsamlı bir eğitim verildi.

Çanakkale Milliyet Gazetesi başta olmak üzere birçok gazetede yer alan etkinlik sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Ayrıca çok sayıda kurumun öğrencilerimizden ilgili konuda seminer ve çalışma talebinde bulunduğu görüldü.