"ÇANAKKALE SAVAŞI SONRASI GAZİLER" KONFERANSI DÜZENLENDİ

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından ''Çanakkale Savaşı Sonrası Gaziler'' konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından,  Çanakkale Siyasal Bilgiler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonunda Tarihçi&Yazar Ahmet Uslu tarafından verilen ''Çanakkale Savaşı Sonrası Gaziler'' konulu konferans gerçekleştirildi. Programa Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte açılış konuşmasını Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu gerçekleştirdi. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Çanakkale Savaşları üzerine birçok konferans düzenlenirken Çanakkale Gazileri hakkında bir ilk olan bu konferansın önemine değindi.

''1915'de omuz omuza savaşıp bugün koyun koyuna yatan gazilerimizi konuşacağız.'' sözleriyle konferansa başlayan Tarihçi&Yazar Ahmet Uslu, şimdiye kadar hep savaşın anlatıldığından biraz da gazileri konuşmamız gerektiğinden bahsetti.

Seddülbahir köyünde müze açan Ahmet Uslu, bu tarz müzeleri Anadolu'da göremiyoruz diyen ziyaretçiler için gezici müze oluşturduklarını belirtti. Tır ile Anadolu'yu gezerken birçok gazi yakınıyla tanıştıklarını belirten Uslu, gün yüzüne çıkmamış öykülere dokümanlarıyla birlikte ulaştıklarını ve bunu kitap haline dönüştürdüğünü belirtti.

Konferans sırasında birçok gazinin öyküsünü ve videosunu paylaşan Uslu, konferansı soru-cevap bölümüyle sonlandırdı.

Gerçekleştirilen konferans Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu'nun Tarihçi&Yazar Ahmet Uslu'ya plaket takdimiyle son buldu.

Fotoğraflar için tıklayınız...