"ROL TABANLI ÖNLİSANS EĞİTİMİ–SANAL İŞLETME UYGULAMASI'' ALT YAPI PROJESİ KABUL EDİLDİ
Proje Yürütücüsü, Yrd.Doç.Dr. Feyza DEREKÖY ve Proje Araştırmacısı, Öğr. Gör. Dr. Sena ERDEN AYHÜN tarafından tasarlanan ''Rol Tabanlı Ön Lisans Eğitimi – Sanal İşletme Uygulaması'' başlıklı Alt Yapı Projesi, ÇOMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından kabul edilmiştir. Proje kapsamında, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve İşletme Yönetimi Programı 2. sınıf öğrencilerine yönelik, birbiriyle entegre ve yaklaşık 17 modülden oluşan bir sanal işletme ortamı oluşturulacak ve öğrenciler bu şirketin birer çalışanı olarak değerlendirilecektir. Şirket bir üretim işletmesi olarak tasarlanacak ve üretim, pazarlama, satın alma, muhasebe, finansman ve insan kaynakları departmanlarından oluşacaktır. Şirketin idari bölümünde, genel müdürden satış elemanına kadar toplam 25 çalışanı olacaktır. Bu sayede, projenin amacına uygun olarak ön lisans öğrencileri teorik olarak elde ettikleri yönetim, muhasebe-finansman, üretim, pazarlama, insan kaynakları gibi alanlarla ilgili bilgilerin uygulamadaki kullanıma dair deneyim kazanmış olacaklardır.

Projenin bir yıl içinde tamamlanarak, 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibariyle Yüksekokulumuzda uygulanmaya başlanması planlanmaktadır.