MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ PROJELERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
"DİJİTAL FOTOĞRAF VE VİDEO PRODÜKSİYON TEKNİK ALT YAPI GELİŞTİRME PROJESİ" KABUL EDİLDİ

Proje Yürütücüsü, Öğr. Gör. Dr. Sena ERDEN AYHÜN ve Proje Araştırmacıları Öğr. Gör. Yasemin SAÇAR, Öğr. Gör. Meral AÇIKGÖZ, Öğr. Gör. Ayşenur AKYÜZ ve Öğr. Gör. Cumhur ERDÖNMEZ tarafından tasarlanan Dijital Fotoğraf ve Video Prodüksiyon Teknik Alt Yapı Geliştirme Projesi'' başlıklı Alt Yapı Projesi, ÇOMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından kabul edilmiştir.

Projenin amacı; Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerini fotoğraf ve kamera tekniği alanlarında yeni teknolojilere ve güncel gelişmelere hakim, nitelikli, iyi yetişmiş, etik değerlere sahip teknik elemanlar olarak yetiştirmektir.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik ''dijital fotoğraf ve video prodüksiyon'' ortamı oluşturulacaktır. Burada fotoğraf ve video çekim için gerekli stüdyoları aratmayacak nitelikte fotoğraf makinası, kamera, tripod ve yardımcı ekipmanlar olacaktır. Bu proje sonucunda iş hayatında gereksinim duyulan tüm materyaller bulunacak ve öğrenciler kendilerini gerçek bir fotoğraf ya da televizyon stüdyosunda çalışıyor gibi hissedecekler, teorik derslerin yanında, programda bulunan uygulamalı dersler teknik donanımlı bir ortamda işlenecektir. Böylece bilimsel yöntemler ışığında yetişen, fotoğraf makinası, ışık, kamera, mikrofon gibi kullandığı ekipmana hakim, nitelikli, işgücünün yetiştirilmesi sağlanacaktır.

Projenin ortalama sekiz ay içerisinde tamamlanarak, 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle Yüksekokulumuzda uygulanmaya başlanması planlanmaktadır.