ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ) İLE İLGİLİ DUYURU

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Endüstriye Dayalı Eğitim (Staj) ile ilgili duyuru

ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ) İLE İLGİLİ DUYURU

Staj yapacak öğrencilerin İş Güvenliği ve Sağlığı eğitimi ve belgesi alması gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği belgesi 2 yıl geçerlidir. Stajını bu yıl değil de gelecek yıl yapacak öğrencilerimizin de online staj eğitimine katılması tavsiye olur. 20 MAYIS 2020 ÇARŞAMBA günü saat 14.30 – 15.30 arasında teams üzerinden online iş güvenliği eğitimi verilecektir. Eğitimle ilgili birkaç kez sınav yapılacak ve sınavda başarılı olanlar, belge yeterliliğini sağlamış olacaklardır. Ancak stajını bu sene yapmayacak öğrenciler için; gelecek yıl bahar dönem içinde yine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi gerçekleştirilecektir. İsteyen öğrenciler; iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ve belgesini, gelecek yıl da alabilirler. Meslek Yüksekokulumuz için İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi teams ekip kodu:      8ve5ozh

BİRİNCİ SINIFLARA STAJ İLE İLGİLİ DUYURU

1. Salgın hastalık dolayısıyla 2020 yaz döneminde; birinci sınıf öğrencilerimizin STAJ YAPMAMALARI, öğrencilerimizin sağlıkları açısından yararlı olacaktır. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetimi, Bölüm Başkanları ve öğretim elemanları olarak, stajın gelecek yıl yaz dönemine bırakılmasını tavsiye ediyoruz.
  2. Stajın gelecek sene (2021 yaz dönemi) yapılması DGS açısından HİÇ BİR OLUMSUZLUK YARATMAMAKTADIR. Bu sene birinci sınıflarımız olan öğrencilerimiz, gelecek sene FİNALLER ya da BÜTÜNLEMELERDEN sonra STAJINI yapıp, ülke genelinde üniversitelerin yeni dönemi (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı) başlamadan MEZUN olabilirler. Böylece stajın gelecek yaz yapılması DGS açısından herhangi bir sorun yaratmamaktadır.
  3. Birinci sınıf öğrencilerimizin; bu sene staj yapmayıp, gelecek sene yaz döneminde de staj yapmasına mani bir durum oluşması halinde bile; tüm derslerini vermiş ancak sadece staj yapmadığı için mezun olamamış bir öğrenci DGS’yi kazanır ise, kazandığı üniversiteye şartlı kayıt olabilir. Stajını üniversiteyi kazandığı yerde yaparak, DGS kazandığı okulda eğitimine devam ederken stajı tamamlayıp mezun olabilir.
  4. Mutlak suretle bu yaz staj yapmak isteyen öğrencilerimiz; staj yerleri kendilerini, salgın hastalığa rağmen kabul eder ve staj yapmayı düşündükleri kurumu danışmanları uygun görürse, staj yapabilirler.
  5. Stajını 2020 yazında yapmak isteyen öğrenciler için güncellenmiş staj takvimi; gelecek hafta, Yüksekokulumuz internet sitesinde duyurular bölümünde yer alacaktır. Staj yapmak isteyen öğrenciler 22 Mayıs 2020 tarihinden sonra danışmanları ile e-posta ya da ÜBYS üzerinden iletişime geçmelidir.

İKİNCİ SINIFLARA STAJ İLE İLGİLİ DUYURU

1. Mezun durumda olan (yani tüm derslerini başarıyla tamamlamış) ve 2020 yaz döneminde staj yapmak isteyen öğrencilerimiz, kendilerine bir staj yeri bulduktan sonra staj yapabilirler. Staj işlemleri için 22 Mayıs 2020 tarihinden sonra danışmanları ile irtibata geçmelidirler.
  2. Mezun durumda ancak salgın hastalık nedeniyle staj yapmak İSTEMEYEN öğrenciler, ödev ya da proje yoluyla STAJI TAMAMLAYIP mezun olabilecektir. Stajını bu şekilde tamamlamak isteyen öğrenciler, 19 Haziran 2020 tarihinden sonra ardından danışmanlarıyla iletişim kuracaktır.
  3. Mezun durumda olamayan (yani alttan olan derslerinin sayısı 19 Haziran 2020 tarihinden sonra 2 veya daha fazla olanlar) öğrenciler; birinci sınıflarla aynı şartlardadır. Ancak ikinci sınıfın sonunda hiçbir dersten devam zorunluğu kalmamış öğrenciler, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte (yani Eylül veya Ekim 2020’den itibaren) yıl içinde istediği dönemde de staj yapabilir. Devam zorunluluğu olan öğrenciler bu durumda kabul edilemez.

STAJ İLE İLGİLİ DUYURU.pdf